contact-us צור קשר

אנחנו כאן למען השקט הנפשי שלכם

השאירו פרטים וביחד נמצא את האיזון

    לזהות את הסימנים מוקדם ולקבל טיפול מתאים

    מאניה דפרסיה הוא שם נוסף להפרעה דו קוטבית. זו היא מחלת נפש קשה שגורמת לשינויים חדים ודרסטיים במצב הרוח. האדם עשוי לעבור בין "שיא" (המכונה רפואית מאניה) ל"שפל" (המכונה רפואית דיכאון), שיכולים להימשך מספר ימים או מספר שבועות. מאניה ודפרסיה עלולים להתרחש בהתקפים נפרדים, אשר עשויים להתחלף במהירות – אולי אפילו מספר פעמים בשבוע בודד. חולי הפרעה דו-קוטבית חמורה עלולים לחוות גם תסמינים פסיכוטיים כגון הזיות, כמו גם דחפים אובדניים או פגיעה עצמית. אדם עם הפרעה דו קוטבית עשוי להתקשות להתנהל בחיי היומיום שלו כרגיל ועלול לחוות קשרים אישיים ומקצועיים, לכן עבור הפרעה דו קוטבית בחון מהיר יכול להיות משמעותי ביותר.

    הפרעה דו קוטבית אבחון לפי תסמינים

    לכולנו היו מדי פעם שינויים במצב הרוח ורגעים מרגשים או עצובים, אבל הם בדרך כלל לא מפריעים לפעילויות הרגילות שלנו. אם אתם רוצים להבין כיצד עובד עבור הפרעה דו קוטבית אבחון, אז למרות שתסמינים מסוימים של הפרעה דו קוטבית ודיכאון דומים, הם אינם זהים. ההבחנה העיקרית היא ששינויים חמורים במצב הרוח ותקופות של מאניה ודיכאון הן מאפיינים של הפרעה דו-קוטבית.

    אילו תסמיני מחלה דו קוטבית קיימים?

    כאשר קיימת הפרעה דו-קוטבית, לאדם יש שתי קבוצות של תסמינים: דיכאון ומאניה.

    תקופת מאניה: אפיזודות מאניות מאופיינות בהתנהגות אימפולסיבית, קבלת החלטות לקויה ולקיחת סיכונים חריגה. בנוסף, הפרט מתעלם או אינו יודע כל השפעות שליליות של התנהגותו הגחמנית. תחושת סיפוק מוחלטת ששום דבר – אפילו לא חדשות נוראיות או נסיבות מצערות – לא יכול לשנות את המצב. כעס לא הגיוני או עצבנות מוגברת הם חלק מתקופה זו. כמו כן, אתם עלולים להחזיק ברעיונות חזקים ללא בסיס הגיוני או פנטזיות שאפתניות במיוחד. האדם יכול לטעון שיש לו קשר ייחודי עם אלוהים, אנשים מפורסמים או דמויות מההיסטוריה. חוסר יכולת לרסן התנהגות אימפולסיבית ומעשים מסוכנים, כגון הוצאה גדולה על חפצים מיותרים, מיזמים עסקיים רשלניים, נהיגה רשלנית או התנהגות מינית קיצונית.

    שלב של דיכאון: האדם עלול לעבור את הדברים הבאים לאורך זמן זה:

    • מלנכוליה קיצונית או חוסר תקווה
    • תחושת חוסר אונים
    • חוסר עניין בדברים שנהנו מהם
    • אובדן אנרגיה ונטייה להתעייף בקלות
    • חוסר יכולת להירדם, שינה מוגזמת או אי שינה כלל
    • שינוי בתיאבון, חוסר יכולת לאכול בריא והפחתה ניכרת במשקל ללא דיאטה
    • חוסר יכולת להתמקד, לזכור פרטים או לקבל החלטות
    • מחשבות אובדניות או פגיעה עצמית

    אם אתם מבחינים באחד מהסימנים הללו אצל מישהו שאתם מכירים, עליכם לדרבן אותו לפנות לאיש מקצוע ולעבור עבור הפרעה דו קוטבית אבחון. לפרטים נוספים צרו קשר עם בית מאזן רוח ים סניטי.

    אנחנו כאן למען השקט הנפשי שלכם

    השאירו פרטים וביחד נמצא את האיזון

      Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support